En löprunda att minnas

IMG_8085

Köpte en ryggsäck igår i hopp om att kunna börja springa hem från jobbet då och då. Sagt och gjort, så blev det idag. Eller typ. Måste skriva ner denna historia känner jag. Det var liksom en speciell löprunda idag.

Har ungefär 5 km mellan jobbet och hemmet. Rätt lagom. Eftersom jag har riktigt dåligt lokalsinne tänkte jag att jag springer efter vägarna, följer spårvagnar osv. så skulle jag väl kunna hitta hem. Sedan tipsade en kollega om att det är väl “mycket trevligare att springa i skogen.” Jo, det är det ju, och vägbeskrivningen lät inte så komplicerad, så jag satsade på det. 2 timmar senare var jag hemma, men inte innan följande hade hänt:

Sprang och sprang och det var skönt. “Sommarens sista dag” sa de på nyheterna imorse. Efter ett tag kände jag att jag nog hade svängt fel någonstans, men nog skulle jag väl hitta rätt så småningom. Efter en timme eller så började jag tänka att 5 km nog inte var riktigt sååå långt. Kom till slut fram till en parkering och tänkte “JA! Civilisation!”. Men det var något slags industriområde. Två kvinnor kom gående och jag frågade åt vilket håll Göteborg låg. Eller en busshållplats. De var de vänligaste främlingarna i världen och skjutsade mig till en busshållplats några kilometer bort. JAG VAR I MÖLNDAL! Råkade springa en kommun för långt bort. Men har tränat i tre olika kommuner idag, alltid nåt!

Det roligaste var nästan att de två snälla damerna ca 10 minuter innan jag dök upp hade fått en förfrågan från en karl från Luleå som hade sprungit vilse… Vet vad de kvinnorna kommer säga om Luleåbor i fortsättnigen. Två Luleåbor vilse i skogen, det är de nog inte med om varje dag.

Men hursom. Innan jag fick panik och undrade vart fan jag var så var det en riktigt trevlig tur. Riktigt härligt väder och grymt fina omgivningar.

IMG_8090

IMG_8091

5 thoughts on “En löprunda att minnas

  1. Haha, mitt lokalsinne är inte som det borde…
    Jobbar i Partille och skulle springa hem till Lunden. Borde inte vara alltför komplicerat tycker man 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s