Seedingslopp och tävlingsdjävul

Har det varit något lopp idag? kanske de undrar de som väntar på spårvagnen vid Frihamnen.
Har det varit något lopp idag? kanske de undrar de som väntar på spårvagnen vid Frihamnen.

Så blev det söndag och dags för lopp! Nämligen Göteborgsvarvets seedingslopp.  Kan ju inte påstå att jag kände mig i mitt livs form imorse, och jag åkte till Frihamnen med inställningen att ta mig i mål och helst inte sist. Men så fort den där nummerlappen åker på, då vaknar tävlingsdjävulen. What else is new? Så jag sprang en kilometer, och några till och fick liksom hejda mig själv lite, försöka springa lite långsammare, för jag har ju trots allt varit sjuk och knappt tränat något på tre veckor och jag ville ju helst ta mig i mål. Så jag saktade ner lite, drack lite i vätskekontrollerna, men så tittade jag på min klocka… Sa den inte att det var läge att satsa på ett PB? Det var ju en lättsprungen bana, blåste lite här och var, men inget som inte gick att ignorera, och klockan… ja, med min matematik så såg det rätt bra ut. Första 5 km tog 28 min, och sedan var det bara att köra. 6 km, bara 4 kvar – 4 km kan man ju springa i sömnen!

Jag kämpade mig över mållinjen och landade på en sluttid på 56:03. Det är TRE MINUTER OCH 9 SEKUNDER SNABBARE ÄN MIN SNABBASTE MIL. Hur tusan lyckades jag med det? Tja, uppenbarligen går det att vila sig i form?

Igår kväll funderade jag på att inte springa alls idag, kan ju erkänna att jag är rätt nöjd med att jag inte lyssnade på den rösten. 56:03, det är fan inte långt ifrån 55-nånting! Nu har jag bestämt mig. I år ska jag bli snabb. Nu jäklar är det slut med träna för att jag inte orkar springa till spårvagnen-inställningen, nu ska jag bli snabb. Jag känner att jag har det i mig! Tävlingsdjävulen har vaknat! 

3-minuter-snabbare-lycklig
3-minuter-snabbare-lycklig

IMG_1815

10 thoughts on “Seedingslopp och tävlingsdjävul

  1. Den där jäkla motvinden!
   Var skitnöjd med min tid igår, men idag tänker jag… om det inte varit för den där motvinden, då kanske jag hade kunnat kapa en minut till?
   Hur man är alltså! Aldrig nöjd!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s