Göteborgsvarvet 2014

0

En natt med för många uppvakningar, ett dunkande huvud och ett ont knä. Men det går snart över, och med mig har jag istället en helt magisk upplevelse – nämligen Göteborgsvarvets 21 km. Jag vet inte var jag ska börja denna berättelse. Den kommer med största sannolikhet att bli ganska lång.

Först: jag fattar inte att jag gjorde det. Med tanke på att jag inte sprang eller tränade någonting över huvud taget för ett år sedan så är jag så vaninnigt nöjd. Höll på riktigt på att börja gråta när jag sprang in mot målet på Slottsskogsvallen.

2:14:35 tog det. Vill man så kan man dra av några minuter pga toakö efter 11 km. Men så får man ju inte räkna, så 2:14:35.

Det var sol, runt 20-strecket, folkfeststämning i hela staden!
Började att springa genom Slottsskogen, som var packad med folk som hejade på. De lättaste km jag någonsin sprungit.
Så kom Älvsborgsbron, där kände jag mig stark och passade på att öka lite.
Hisingen-sidan av loppet var lång, men det kändes fortfarande inte tungt alls och benen liksom bara körde på. Även på Hisingen hade folk samlats, drack sina öl och hejade på. Stämningen! På topp!
När 11 km-markeringen kom visste jag att jag skulle klara det. Skön känsla!
Vid 15 km fick jag ont i knät. Förbannade asfalt.
Göta älvbron – inte alls jobbig!
Avenyn, inte jobbig alls! Det var ju folkfest!
Men sedan…. sedan hände något. Hade sprungit runt 17-18 km, bara slutet kvar. Men smärtan! Ont överallt. Men det var bara några kilometer kvar, och nu var det dags att låta pannbenet jobba.

Jag sprang alla de där 21 km, och jag stod fortfarande på benen när jag kommit i mål. Jag kände mig gråtfärdig och stolt över mig själv, och nu konstaterar jag att detta är det jobbigaste och samtidigt det roligaste jag gjort. En utmaning som heter duga, och jag klarade det. JAG HAR SPRUNGIT ETT HALVMARATON!

1

2

Publicerat i Springbloggen 18 maj. 

5 thoughts on “Göteborgsvarvet 2014

  1. Pingback: Trägen vinner |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s