Stafettvarvet 2015

stafett

Nu har jag sprungit Stafettvarvet med kollegor för andra året i rad, och då är det en tradition, väl? Igår var det dags och vi hade laddat upp sedan mars! 

Först och främst: deltagarantalet hade ökat ordentligt sedan förra året, från 394 lag till 716. Det märktes, det var nämligen lite svårt att hitta varandra vid växlingen. Men jag gillar konceptet stafett, och jag hoppas denna nya tradition med kollegorna fortsätter. Jomen i alla fall. Så här går det till: man är fem deltagare per lag, alla springer en sträcka var på ca 4 km (min Garmin sa 3,7 km). Inte så långt kan tyckas, men ganska jobbigt – och det av följande anledningar:

Jag sprang andra sträckan. Min supersnabba kollega (som för övrigt ska springa både Göteborgsvarvet och Sthlm Marathon, helt galet jag vet) sprang första sträckan och var alltså inne för växling supersnabbt. Det innebar att när det var min tur att springa var det bara andra supersnabba personer på banan. Det i sin tur innebar att jag startade i 4-nånting-tempo eftersom man blir så påverkad av andra människor, och det förstår ni ju direkt att det är för snabbt för mig. Detta ledde då förstås till att jag var fullständigt utpumpad när markeringen för 1 (!) km kom. Och då skulle man dessutom springa med en stafettpinne som man gärna hellre hade slängt i diket. Jag blev nog också lite stressad över tanken på att jag hade tre personer som väntade på sin tur att springa efter mig. Det hade jag ju inte behövt bli, för de hade ju trevligt vid sidan om banan, det är ju ändå halva grejen. Men ändå. Fullständigt utpumpad efter 3,7 km alltså…

När vi alla hade sprungit stannade vår tid på 1 timme och 24 minuter. Det är vi jättestolta över! Allt är ju ändå lite tävling, så vi fånlog lite när vi såg att vi kom in på plats 115 av 716. Det tyckte vi var bra!

Efteråt bjöds det på picknick från mat.se, och vi skålade i lite skumpa efter denna bedrift! Ja, ni ser ju: kanontradition! Tips tips till alla som har vänner och/eller kollegor eller familj eller liknande.

IMG_8267 IMG_0612 IMG_0611 IMG_0610 IMG_0603 IMG_0606

IMG_8265

 

8 thoughts on “Stafettvarvet 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s