Första löpningen i NYC

Steg upp tidigt min första dag i New York. Man åker ju inte till New York för att sova. Och så hade jag ju hört att tidigt är den bästa tiden att springa i denna stad. Så 6:30 pallrade jag mig upp (pallrade var väl överdrivet, det var inte så jobbigt trots att jag sovit så lite) och vid 7-tiden var jag iväg. Lyckades navigera mig fram till Central Park genom att springa längs 5th Avenue en sväng och sedan ta rygg på några löpare som jag bara tog för givet skulle ditåt. Sprang på och kilometertiderna var något utöver det vanliga. Inte konstigt. Får energi bara av att vara här och se allt som jag inte sett förr.

En bit in i Central Park kom då The Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir, och jag blev nästan starstruck. Starstruck av New York! Starstruck av Central Park! Kändes alldeles overkligt att springa där, med New Yorks skyline i bakgrunden. Stanna och ta en selfie där så många gjort det före mig. Ja vänner, skulle jag få ha sådana här löprundor lite oftare så skulle till och med jag kunna tänka mig att bli en morgonlöpare.

Rundan slutade på 13 km, men då var några av de kilometerna bara ett irrande genom stan för att hitta tillbaka till hotellet. Det här med jättestorstad och mänsklighetens sämsta lokalsinne går inte jättebra ihop. Men vem har bråttom?

21 thoughts on “Första löpningen i NYC

  1. Härligt!! Vilken grym resa du har och kommer att ha. Njut extra mkt på 4th July. Det i sig är en cool upplevelse, att du dessutom ska springa känna som en extra bonus för dig!

    Like

  2. Åh det virker fantastisk å løpe der. Jeg får pakke med joggeskoene mine neste gang det blir en tur dit. Får vel bli morgenturer på meg når vi drar til Spania, men i området vi bor tviler jeg på at det blir noen høydare…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s