Morgonjogg på The High Line och West Side Highway

New York fortsätter att leverera och jag fortsätter att överraska mig själv med att stiga upp tidigt. Idag steg jag upp tidigt för att springa! Det ni, jag springer inte bara i affärer utan jag motionsspringer också. 

Alltså, jag har ju insett att NYC är en fantastisk stad och att det finns hur mycket som helst att se och göra här, men jag tycker nog ändå att dessa morgonlöpningar jag haft är bättre än allt annat. Det låter ju kanske knäppt. Men det är något visst med att stiga upp tidigt, vakna under löprundan och se hur resten av staden också vaknar till liv. Och det är något visst med att komma bort från hjordarna av turister och förlora sig i sig själv och vyerna.

Första rundan blev på klassisk mark i Central Park, så idag (eller igår beroende på i vilken tidszon man befinner sig) styrde jag stegen västerut och sprang längs West Side Highway och Hudson river, med utsikt över New Jersey. Det var en perfekt morgon, varmt som tusan men utan sol så det gick att springa på.

IMG_9165 IMG_9166 New York dag 1 IMG_9158 IMG_9164

 

Nu trodde du kanske att jag var färdig med att berätta om morgonens runda? Nej, oh nej. För efter att jag hade sprungit några kilometer svängde jag upp till The High Line som enligt många är ett måste i New York, och jag var ju smart nog att ta två flugor i en smäll och helt enkelt klämma in detta under rundan. Återigen hade jag tur – turisterna låg fortfarande och sov! – så det gick att springa hela vägen trots ganska smalt promenadstråk.

För den som inte vet är The High Line för övrigt en gammal tågräls som gjorts om till promenadstråk. Supermysigt och med finfin utsikt mot Hudson och över Chelsea.

IMG_9208 IMG_9180 New York dag 12 IMG_9171 IMG_9179 IMG_9185

Ganska precis 10 km löpning inledde således ännu en ljuvlig NYC-dag. En sak jag älskar med löpning i New York är för övrigt att det finns dricksfontäner lite överallt. Det borde man införa i Göteborg så man slipper vara törstig på rundan.

Ja, vad ska man säga? Jag längtar inte tillbaka till Skatås… Jag bävar faktiskt för att behöva springa hemma nu. Inget kommer ju någonsin kunna mäta sig med dessa rundor, så jag undrar lite stilla hur jag ska kunna hålla igång suget när jag ska springa på ställen där det absolut inte finns någonting att se. Har blivit bortskämd.

 

7 thoughts on “Morgonjogg på The High Line och West Side Highway

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s