Pastasås med svarta bönor

När jag har berättat för folk om min vegetariska vecka har jag fått skitmånga bra tips på god vegetarisk mat. Jag har liksom inte ens behövt be om dem, de har bara kommit och det är jag så glad för! Folk är så himla bra på det här med mat, det är imponerande tycker jag.

Häromdagen testade jag att göra en tomatsås som en vän rekommenderade. Jag gör liksom inte ens något så enkelt som tomatsås själv, vill jag ha tomatsås så köper jag en färdig… Fattar ni hur sämst jag är? Denna i alla fall: snabb, enkel, god och billig. Mina favoritingredienser skulle man kunna säga!

Så här gjorde jag:

 • Fräste en jättestor klyfta vitlök i olivolja
 • Tillsatte ett paket krossade tomater och en hel del Sambal Oelek
 • Hällde över allt i matberedaren och mixade tillsammans med massa färsk basilika
 • När den var slät och fin tillsatte jag ett par nävar svarta bönor
 • Serverade med fullkornstagliatelle och jättemycket parmesanost 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC IMG_0731

Jag blir liksom alldeles knäckt över att det finns så himla enkel mat man kan göra som blir så himla god. Det är som att jag har missat något stort i livet! Har du något bra att tipsa om (vegetariskt eller ej) så gör gärna det. Ni fattar ju; det kan inte vara för enkelt… Jag kan typ inga recept alls.

13 thoughts on “Pastasås med svarta bönor

 1. Jag älskar att laga mat, kanske inte varje dag efter jobbet förvisso men i stort så. Så jag blir alltid så glad när andra också kommer på hur roligt, gott och enkelt det faktiskt kan vara. Heja dig! Om du vill testa att baka har jag ett idiotsäkert recept på filmjölksbröd som det blir typ bagerikvalitet på varje gång. Det är ganska många ingredienser men var inte rädd, man bara blandar ihop allt i en bunke. Inte svårare än att göra power bars (som jag har läst att du gör). 🙂 https://itsallaboutmovement.wordpress.com/2014/04/05/basta-brodet-yall/

  Like

 2. Lasagne med keso istället för köttfärssås! Du kan använda tomatsåsen du skriver om i det här inlägget, kanske tillsätta lite hackad gul lök, varva med lasagneplattor, keso och sedan förstås ha ost på toppen! Ibland när jag velat att det ska gå riktigt snabbt har jag inte ens gjort tomatsås utan bara haft på krossade tomater ur burk, men det blir förstås godare om det görs riktigt 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s