Shotta ingefära! Här är receptet.

DSC07090

Häromsistens hittade jag ett recept på ingefärsshot hos Sofie. För skojs skull googlade jag “hälsofördelar ingefära” och upp kom en massa sidor. Bl.a. en där SvD listar sju anledningar att trycka i sig ingefära. T.ex. är det bra för matsmältningen eftersom den stimulerar magen, ska kunna lindra symptom vid migrän och minska menssmärtor. I samband med träning ska en daglig dos ingefära kunna minska muskelvärk med 25%. Och så det som jag visste sedan tidigare då: bra för att förhindra förkylning.

Så jag bestämde mig för att testa receptet och göra mig en flaska ingefärsshot.

Ingefärsshot
Gör så här:

200 g färsk ingefära (här har jag ingen aning om hur mycket jag tog pga har ingen våg, men det blev jättesupermega(!)starkt så jag kanske överdrev lite. Eller inte, ingen som vet.)
1 liter vatten
1/2 dl flytande honung
Saften av 2 citroner

Skölj ingefäran noga (man behöver inte skala den) och riv den grovt. Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter. Sila av, tillsätt honungen och rör tills honungen har lösts upp. Låt svalna till rumstemperatur. Pressa saften ur citronerna och rör ner den i ingefärsvätskan. Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan. Shotta!

DSC07105 DSC07101

7 thoughts on “Shotta ingefära! Här är receptet.

  1. Nämen, vad bra! Igår funderade jag på att jag skulle leta upp receptet på ingefärsshot, men nu slipper jag ju leta 🙂 Svinbra! Ska nog köra samma mängd ingefära so du för jag vill gärna ha det supermegajättestarkt.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s