Åka båt till Staten Island

manhattan

En bra och gratis utflykt i New York

En av mina favoritmorgnar under min förra resa till NYC var att stiga upp tidigt som fan (pardon my French) och åka färjan över till Staten Island. Då var det mitt i turistsäsongen, men jag lyckades åka i så perfekt tid att jag hade i princip en hel sida av båten för mig själv. Helt galet faktiskt. När jag kom tillbaka till färjeterminalen på Manhattan var den fullsmockad med folk. Ett klart och tydligt tecken på att sovmornar inte är en bra idé när man semestrar i New York.

staten island ferry

Favorit i repris!

Den här gången var jag såklart tvungen att göra den där resan en gång till. Tunnelbana till South Ferry, sedan åka gratisfärja över, få fin vy över Manhattans södra spets och susa förbi Lady Liberty herself efter vägen. Idag var det mycket kallare, mycket blåsigare, men lika lite folk och lika fint. Tycker det är så himla fint av New York att bjuda på en sådan tur, jag menar, turister skulle ju i alla fall gladeligen betala för den. Heja New York!

DCIM133GOPRODCIM133GOPRO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s