Löpning längs East River

DCIM136GOPRO

Man åker på resa och hoppas ju på att kunna springa minst en gång om dagen, men när man reser med sällskap blir det svårt. Faktiskt svårt även om man reser ensam. Men två löprundor fick jag i alla fall till under denna resa, och de var verkligen inte fy skam. Första morgonen sprang jag vilse i Central Park och hamnade i Harlem (?) och andra gången joggade jag ner till East River.

Löpning längs East River

Under min förra NYC-resa sprang jag längs Hudson River, så denna gång kändes det lämpligt att testa andra floden. East River, alltså. Det jobbiga när man bor mitt i smeten i Midtown är att ta sig ut ur smeten. Det är rätt mycket folk på gång, om man nu inte springer klockan 6 på morgonen vilket jag inte gjorde denna gång. Men när man väl har tagit sig bort från allt folk, då blir det helt episkt.

eastriver DCIM136GOPRO

Det var en riktigt varm morgon, runt 20 grader och sol. Så varmt och skönt att jag undrade varför jag inte sprang i shorts. Hur underbart är det inte att vi har denna varma goa årstid framför oss nu?

Formen då? undrar ni. Svårt att säga hur löpformen är när man springer i NYC. För i NYC susar man fram när man springer. Det spelar förmodligen ingen roll om man har tränat någonting alls, för där verkar man kunna springa ändå. Det är som att det är något magiskt med New York. Det finns så mycket att titta på att man glömmer att man springer? Som till exempel att var man än springer så är det helt oundvikligt att man råkar springa på någon viktig plats eller sevärdhet. Under denna runda var det FN:s högkvarter som bara dök upp från ingenstans.

unitednations unitednations1

En odramatisk runda det där alltså. Inget vilsespring och inga andra katastrofer. Bara en fin, varm morgonrunda i en jävligt bra stad. Nog känns det allt lite sorgligt att nästa runda blir i samma gamla områden i Göteborg, men Göteborg är ju inte en ful stad heller så… Man kan ju alltid blunda och tänka på East River!

DCIM136GOPRO

8 thoughts on “Löpning längs East River

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s