Promenera mera! T.ex. över Brooklyn Bridge.

DCIM136GOPRO

Aldrig promenerar man ju så mycket som när man är ute och reser. Även fast vi köpte tunnelbanekort i New York så fick benen jobba rätt ordentligt. Trots att det bara blev två löprundor under veckan där, så fick jag nog tillräckligt med motion, om man säger så. Är otroligt besviken på mig själv att jag inte hade stegräknare på mig hela tiden. Det hade varit kul att se hur många mil man knåpade ihop.

Under vår sista hela dag i NYC bestämde vi oss för att göra vad vi hört är ett måste, nämligen att promenera över Brooklyn Bridge. Och det var inte en tråkig promenad. Det är något med broar ändå! Och denna är fin och utsikten är ju inte så himla dum den heller.

brooklynbridge manhattanskyline

Och så är ju just denna bro lite historisk också: den tog fjorton år att bygga, 27 personer miste livet under bygget, den stod klar 1883 och var då världens längsta hängbro, hela 50 procent längre än den tidigare längsta. Och så syns den ju i cirka alla filmer som någonsin har gjorts i NYC. När jag gick över tänkte jag på Miranda och Steve

Säger som många andra: Brooklyn Bridge är ett måste när man åker till New York! Fast nästa gång skulle jag nog vilja vara där tidigt som fan på morgonen och springa över den istället för att trängas med alla turister…

brooklynbridge3 trafficbrooklynbridge brooklynbridge2

Just den där dagen var nog den mest aktiva rent eh… kroppsligt? På morgonen sprang jag, sedan gjorde vi Brooklyn Bridge, därefter var vi nog också och traskade lite och på kvällen blev det en tur till Central Park. Och alltså, vi lever ju fortfarande. Man KAN ju gå så mycket. Jag borde verkligen gå mer istället för att ta spårvagnen överallt. Det GÅR ju. Att gå alltså. Det går att gå, det går det.

converse

10 thoughts on “Promenera mera! T.ex. över Brooklyn Bridge.

 1. Jag är asdålig på att gå. Förmodligen hade jag gått mer om jag hade bott inne i stan, eller i utkanten av stan.
  Nu när det är 5 km jättesmal vägren brevid en ganska hårt trafikerad väg, in till stan, blir det inte att man vill. Blir bilen in och så går man när man är framme istället. Men så är jag sällan på stan över huvud taget…. Haha! 😀

  Like

 2. Vilken härlig resa du ser ut att ha haft. 🙂

  Om du har iPhone kan du nog kolla stegen i appen Health (om du hade telefonen med dig såklart). Jag tror den är förinställd på att mäta steg.

  Like

 3. Verkar vara en riktigt tuff bro du gick på, som hålls uppe av spindelväv, eller något… Du får gå över Golden Gate också (om du inte har gjort det), det gjorde jag 2003. Och gå, det går ja och cykla också. Sålde bilen 2009 och har nästan inte alls använt några motoriserade transportmedel sedan dess. Ca. 27 000 km har jag rullat med velocipeden min, starka ben och bra lungor, det får en… 😉

  Like

 4. Så där, när jag är ute och reser då är jag en fena på att gå. Man gör ju i princip ingenting annat. Men annars, nej…fy fasen vad tråkigt. Då kan jag ju springa 🙂 Men jag borde nog promenera mer, helt klart. Hmm.. måste fnula på det där 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s