Häng med på ett långpass genom Göteborg!

Jag tänkte att ni skulle få följa med på ett långpass. Ja alltså, i bloggform. Jag lyckades nämligen, efter timmar av prokrastination, till slut ta mig ut på en löprunda igår. Jag fick gräva djupt efter motivation till att ta mig ut, men den enda jag behövde var ju egentligen: 26 dagar kvar till Göteborgsvarvet. Så strax innan 19, ungefär tre timmar efter jag hade planerat, lyckades jag äntligen ta mig ut genom dörren, och vilken runda det blev! Ångrar inte!

Desktop5

Startar genom att springa från mina kvarter i östra centrum in mot stan, för att ta mig mot västra centrum via Nya Allén. Bara några timmar tidigare rasade det snöblandat regn, men nu skiner solen och den underbara temperaturen på ynka fem grader efter det där ordentliga regnet gör det så lätt att andas – trots pollentider. Hurra!

nyaallen

Vidare mot Haga, och till slut framme vid Järntorget där jag bara är tvungen att stanna ett par minuter för att titta på blommande träd. Det är ändå någonting med blommande träd!

haga jarntorget

Nu är jag runt 4-5 kilometer in i rundan och bestämmer mig för att springa upp längs Linnégatan och in i Slottsskogen för att ta en kort runda där. Springer förbi bron som man springer över för att komma in i Slottsskogen i slutet av Göteborgsvarvet (eller, rätta mig om jag har fel, var ju så slut i slutet av Göteborgsvarvet så jag kan ha blandat ihop det). Får otroliga flashbacks till hur jobbiga de där sista kilometerna på Varvet var, samtidigt som jag börjar längta så tills jag får springa dem igen.

På vägen hemåt tycker jag att det är lämpligt att springa lite längs älven, och det är inte ett misstag. Solnedgången är igång och herreguuuuud vad jag älskar att springa prick här i solnedgång, Göteborg är så jäkla vackert prick här.

gotaalv

Jag har feeling och benen går på ganska lätt, så trots att jag har sprungit en mil och har några kilometer kvar hem, så bestämmer jag mig för att ta en detour på Göta Älvbron. Ska ju springa över den tillsammans med jättejättemånga andra om några veckor, så jag tar chansen att ha den för mig själv och få lite extra Göteborgsvarvetpepp. Det funkar!

gothenburg bron

De sista kilometerna hem efter bron är jobbiga, börjar känna mig stum i benen… Rundan landar till slut på ganska precis 16 km, och det är det längsta jag har sprungit på väldigt, väldigt, väldigt länge. Det gick långsamt, men 16 km är ändå 16 km. Känner att hoppet lever! “Bara” 5 km till så är jag ju uppe i halvmaradistansen! Hurra!

Ja tänk va, är det inte ofta det är de rundorna som är som allra trögast att ta sig ut på som till slut blir de härligaste? Älskade denna runda, och jaaa, jag är lite extra nöjd att jag lyckades få till ett långpass på en måndag. Det har nog fasen aldrig hänt förut.

17 thoughts on “Häng med på ett långpass genom Göteborg!

 1. Vilka härliga bilder och heja dig, bra jobbat! Känslan när man till sist tar sig iväg och på toppen av det får ett kanonbra träningspass är ju nästan oslagbar! Göteborg är en bra fin stad, jag har alltid drömt om att bo i Göteborg och sambon om Stockholm, kanske därför vi hamnat mitt emellan 😛 haha

  Like

  1. Hmm jaaa, oftast gör jag nog det… Annars blir jag så besviken på mig själv om jag inte springer så långt som jag hade planerat! Ofta blir nog mina långpass längre när jag kör dem på känsla. “Äsch här kan jag ta en extrasväng, och här” eftersom en extra kilometer känns så lite när man ska springa långt.

   Like

 2. Härliga löparbilder! Besökte Göteborg några gånger i barndomen och några få gånger senare också, ex.vis. Göteborgsvarvet, en gång som publik och en gång som motionär. Men har aldrig lärt mig stan på riktigt tyvärr. Kan också skryta med genomfört långpass, 3 km i dag 😉 SM-formen från 2011 finns där inte längre (konstigt, konstigt…)

  Like

 3. Vilken härlig runda! Jag sprang en mil idag och det var segt, så stumma ben jag hade. Men jag är ju glad efteråt att jag pallrade mig runt och inte gav mig fast jag ville ge upp redan efter två kilometer.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s