Bilder från en perfekt sommarhelg

Helgen som gick, hade den kunnat bli bättre? Tveksamt. Jag har längtat så efter ljumma, ljusa, fina sommarkvällar. Kan inte ens minnas att jag upplevde någon sådan förra sommaren, så denna sommar har redan överträffat fjolårets. Och så var det ju Håkankonsert också. Svårslagen helg. Jag tänker att bilder alltid säger mer än tusen ord, så låt mig visa världens mest perfekta långhelg med hjälp av just sådana.

Lördag känner jag mig äntligen relativt pigg igen (har varit helt däckad i några dagar), och det är väl inte så konstigt egentligen, ty Håkan-dagen är ju äntligen här! Möter upp de här fina för att handla gott och börja ladda för kvällen.

DCIM157GOPRO

Jordgubbar till förrätt (årets första svenska), mys på uteplatsen, Håkan Hellström genom högtalaren. Sol, värme, sangría.

jordgubbar laddade

Vräker i oss grillmaten. Årets första grill. Bara en sådan sak. Trots halvtrötta engångsgrillar blir maten perfekt, ty detta är ju den perfekta långhelgen.

grillar grillat

Springer till spårvagnen, glada som få. Kvällen är här nu, den som vi har väntat på sedan den 15 oktober då vi köpte biljetterna. Håkan på Ullevi. Förväntningarna är relativt skyhöga.

hakanullevi1 ullevikonsert

Ullevi är fullsatt. Sven-Bertil river av några bitar och 20:30 går Håkan på. Han vill aldrig sluta och kör i nästan 3,5 timme. Men han måste ju köra så länge, för alla låtar är ju så sinnessjukt bra.

Det är gåshud när Miriam Bryant river av “Det är så jag säger det”, det är gåshud när alla lyser med sina mobiler till “Aprilhimlen”, det är GÅSHUD när hela Ullevi sjunger “Valborg” och Håkan mest tittar på. Jag njuter och ser till att ta in stunden. Göteborgssiluetten bakom scenen i solnedgången. Folkhavet. Undrar hur Håkan känner sig. Ibland väntar jag bara att mamma ska komma och väcka mig, och säga att “Håkan, nu är det dags att gå till skolan.” meddelar Håkan. Det måste vara så jävla mäktigt att vara den människan.

fyrverkerier

Promenerar hem i sommarnatten, eftersom alla spårvagnar är fulla och jag vill bara bort från folkmassorna. Är lyrisk över kvällen. Nynnar på “Känn ingen sorg för mig Göteborg” och tänker att detta hade man ju aldrig kunnat ana när man såg Håkan Hellström på en liten utescen på “Snöröj”-festivalen i Luleå 2001. Somnar som en stock.

Söndag och jag vaknar lika glad som jag somnade. Inser att det är en bonushelgdag! Tar vagnen till andra sidan stan och sätter mig på en balkong med en fruktdrink eller två. Åker förbi Ullevi och passar på att köpa merchandise i världsklass. tshirts

Har finbesök även ikväll och uteplatsen är tillhållet innan vi bestämmer oss för att ta en promenad. Det är ju sol och magiskt ikväll också. Vi går till världens bästa utsiktsplats för att se om det går att höra något från kvällens Håkankonsert. Det gör det inte, men atmosfären där uppe är to die for. Svämmar över med sommarkänslor.

snikenskulle sunset

Promenerar till stan och det är såklart Håkanfeber. Göteborg är Håkan, eller Håkan är Göteborg denna helgen. Åker hem i sommarnatten och öppnar en flaska vin. Lyssnar på musik och reflekterar över gårdagens konsert. Den växer för varje minut som går.

Får en flash i mobilen om att Thåström gästar Håkan på Ullevi. Bryter ihop.

 

hemma

Kommer till slut över det, och inser att konserten var magisk med eller utan Thåström. Hade ju köpt biljett för att se Håkan, inte gästartisterna. Njuter till fullo av natten och somnar efter solen har gått upp igen.

Tack som fan världen för att jag fick denna helg! Vet inte hur resten av sommaren ska kunna överträffa detta! 

9 thoughts on “Bilder från en perfekt sommarhelg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s