“Det var dans på Brännö brygga, tralala”

skargard

Jag har alltid bott i kuststäder och älskar närheten till havet. Sedan är jag kanske inget större fan av att vara på havet, men gärna bredvid. Under mina snart sex år i Göteborg har jag dock varit riktigt dålig på att utnyttja närheten till havet, och svär varje sommar på att jag ska bli bättre på att åka ut till skärgården. Men så blir jag ändå inte det, pga anledningar. Förra sommaren var jag ut till skärgården en gång med jobbet, då till ön vi alla förknippar med Evert Taube – Vinga. Det var galet fint där, kan rekommendera en tur dit.

Vinga ligger ju dock ganska långt bort i skärgården, så där så att det blir lite projekt att ta sig dit, och vill man slippa projektet kan man alltid åka till någon av de mer närliggande öarna. I veckan när jag hade besök tog jag med besöket till Brännö.

skarven solglasogon

Det är verkligen så lätt att ta sig ut i skärgården i Göteborg. Det enda man behöver göra är att sätta sig på en spårvagn till Saltholmen, följa strömmen och hoppa på en båt. Man behöver inte ens betala någonting extra på båten, utan åker på samma biljett som man åkte spårvagn med. I sommar går det dessutom en båt direkt från Stenpiren i stan, så man inte ens behöver åka till Saltholmen. För tidtabell och mer info, kolla här. Att åka till Brännö tar bara ca 20 minuter från Saltholmen.

branno museum flakmoped

Vår dag på Brännö bestod mest av att strosa runt på ön, äta lunch på Brännö Värdshus och sedan strosa runt lite mer. Älskar lugnet när man kommer ut, ingen trafik (förutom flakmopeder) och inte särskilt mycket folk heller (veckan före midsommar har väl folk inte semester ännu, I guess). En otroligt fin dag! Nästa gång jag åker till skärgården ska jag nog packa med mig lite fika och hänga på klippor, sola och kanske till och med ta ett dopp. Skulle också kunna tänka mig att åka ut bara för att ta en löptur – fatta hur mysigt!

havet vardshus traktor

10 thoughts on ““Det var dans på Brännö brygga, tralala”

  1. Åh tack för det tipset! Har aldrig varit i skärgården vare sig på östra eller västra sidan, men det ser ju så himla fint ut. Nu bestämde jag omgående att vi ska göra en utflykt dit i kombination med nästa Lisebergsbesök

    Like

  2. Älskar att det är så lätt att ta sig ut i skärgården i Göteborg, vi har som tradition jag och sambon att åka ut i skärgården när vi är dit. Så mysigt som du säger att bara strosa runt och härligt med lugnet 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s