Tornionlaakso!

Herregud, gnäller lite över att jag vill att alla ska sluta semesterblogga och börja jobba istället, och så beter jag mig likadant själv. Semesterbloggar som tusan. Ja, ni läste ju i förra inlägget att jag skulle ut  på en kort roadtrip. Den som följer mig på Instagram kanske till och med vet var jag är. Hur det än ligger till, häng med på en liten road trip i norr! 

14:00 Vi lämnar Luleå och det superfina varma vädret och åker norrut och inåt landet. Vi ska ganska långt så det är mjukisbyxstilen som gäller! 

roadtrip

16:00 Vi har tagit ett kaffestopp i Överkalix och nu är vi desperata för kissepaus. Tar den vid Polcirkeln av alla ställen! 

polcirkeln

18:00 Matpaus i Pajala. 

19:30 Framme på slutdestinationen efter ganska många timmar i bil. Muodoslompolo! Tornedalen! Tornionlaakso! Hand upp alla som har varit här! Vi dricker kaffe, tar en promenad i skogen och värmer upp bastun. 

DSC09426 rallare huset fonster

21:00 Vedeldad bastu! Det är fanimej klasskillnad på vedeldad bastu och sådan där elbastu eller vad det nu är folk har. Kyler ner en Ginger Joe i en balja och njuter av utsikten från bastun. Lägger upp en bild på Instagram, platstaggar Muodoslompolo, och får en kommentar i stil med: ”Seriöst? Min pappa är uppväxt i Muodoslompolo”. Fattar ni hur liten världen är? Farfar vet precis vem tjejens farfar var och kan peka ut det röda huset där han bodde på andra sidan sjön. Lilla världen! Muodoslompolo liksom, en by med.. jag vet inte?… 50-60 invånare?

bastu sauna

00:30 Somnar gott, utan att en enda mygga surrar kring huvudet. Har aldrig varit med om så lite mygg här uppe. Bra spontan road trip så här långt. Det enda omysiga var skatan som flög in i bastukammaren och låtsades vara död förmodligen pga livrädd för oss. Den är utflugen nu. 

Och så blev det en ny dag, och den har än så länge endast inneburit frukost, en promenad genom byn och lunch. Man lever inte ett superintensivt liv här just nu, men det är ju bara härligt. Smälter lunchen och hoppas att jag hittar lite energi för att ta mig ut på en löprunda. Det vore mysigt!

12 thoughts on “Tornionlaakso!

 1. Oho nu är du väldigt norrut, jag har spenderat många somrar i Tärendö och Korpilombolo då mina föräldrar kommer från de respektive byarna och ja världen är pytteliten, sådär tycker jag det är jämt någon som känner någon som vet exakt vem det är på något vis 😉

  Like

 2. Hej hej här också, det är jag som är tjejen :). Berättade för pappa och han visste direkt var din farfar vuxit upp. Är som sagt inte en så stor by :).

  Såg bilden ang mygg på Insta och mina minnen från Muodoslompolo är att jag aldrig varit på något ställe med så mycket mygg! Har för mig att luften var helt svart. Men det här är minnen från en 8-åring ?.

  Like

 3. Räcker upp en hand! Jag har kört förbi Moudoslopolo (räknas det?)på väg till skidsemester i Levi. Håller till en del i det innersta av Tornedalen eftersom maken är uppväxt där. Har svärisar och en stuga där :). Jag tycker att dessa delar av Tornedalen gör sig bäst på vårvintern. Då är det underbart vackert där. Och dessutom myggfritt!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s