Blodomloppet 2017 – racerapport!

Jag sprang ett 5 km-lopp. Det var inte igår. Nej alltså det var idag, men innan idag var det verkligen inte igår. Vet inte ens hur man skriver en racerapport om ett lopp på 5 km, hann det hända något? Nåja, vi gör ett försök! 

Det är en lång arbetsdag, mycket att göra. På kvällen springer vi Blodomloppet. Nästan alla lärare på skolan kör, och man är ju inte den som är den som inte springer lopp när det vankas sådana. Eftersom det är maraton på lördag känner jag inte för att maxa 10 km så jag nöjer mig med att anmäla mig till 5 km. Känner mig rätt trött men bestämmer mig såklart för att göra mitt bästa! Det var jättelänge sedan jag sprang ett 5 km-lopp, så ett nytt personbästa vore väl ändå på sin plats och faktiskt ganska rimligt att klara.

Men redan när det är dags för start känns det som att jag får revidera den planen. Det är så trångt! Alltså, det är SÅ TRÅNGT. Starten går och det går så långsamt. Så, så långsamt. Att springa om folk är dessutom nästintill omöjligt, för det är ju så, så trångt. Kompisseedingen har uppenbarligen inte funkat (alltså att man ställer sig längre bak om man tänkt gå eller springa lite långsammare) och att hålla till höger verkar inte vara någonting man gör på detta lopp… ? Förbättringsområde Blodomloppet: startgrupper? Ändå rimligt när det är typ 12000 startande?

Jag är inte den som är den, och jag är heller inte den som är jättesnabb, och det är klart att alla oavsett tempo ska springa loppet, men det här är så jäkla frustrerande att jag håller på att tappa humöret. Så fort jag får fart i benen måste jag tvärnita eller åtminstone sakta in eftersom någon tvärnitar eller saktar in framför mig. Det är helt hopplöst, på tok för mycket folk på ett och samma ställe. När jag kommer in på målrakan har jag så sjukt mycket energi kvar att jag drar till med den snabbaste spurten på något lopp jag någonsin sprungit, men hur kul är det att komma i mål och inte känna sig färdig? Till råga på allt får jag ingen medalj, men det visar sig att man tydligen kunde få gå och hämta en i informationstältet…

Nej, jag är ledsen, det här var ingen höjdare. Det var sjukt trevligt att köra en löpkväll med kollegorna, men trängseln gjorde att jag bara inte kan känna mig helt tillfreds med detta lopp. Tiden blev 27.01 och jag hade nog kunnat kapa flera minuter om jag hade haft plats att springa. Tiden är ju inte det viktigaste, men ändå…

 

12 thoughts on “Blodomloppet 2017 – racerapport!

 1. Trist med trängseln men framkomligheten verkar inte så prioriterad på den typen av lopp. Huvudsaken man kan promenera i bredd och ha trevligt…. ?

  Like

 2. haha, känner igen det där från just Blodomloppet, dock var det betydligt färre just där jag sprang, men ändå, folk som står längst fram, maxar i typ 200 m och sen tvärstannar och går, det är drygt. Hoppas på bättre plats på lördag så du får ett jämt tempo 🙂

  Like

  1. Det var olika startgrupper för 5 och 10 km bara.. När det var dags för 5 km-loppet ställde sig folk var de ville i ledet, vilket ju innebar att många som gick ställde sig längst fram. Sådär bra det!

   Like

 3. Hade samma upplevelse med Vårruset för några år sen. Inte återvänt sedan dess.

  När man står i starten och känner sig laddad för pb, ser unga tjejer som värmer upp och stretchar som tusan, för att sen inse att de kom i mål på 45 minuter när jag redan är på väg hem. De borde inte ha stått i första leden.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s