Att resa på egen hand

Det här har ingenting med träning att göra. Men nu när jag bytt (eller snarare blev tvungen att byta bloggadress) tänker jag att det ju inte gör någonting. Jag tänkte börja med att visa exakt hur det ser ut prick nu där jag sitter och skriver detta inlägg.

Detta inlägg är till alla er som är oroliga för att resa på egen hand, och här kommer mitt första och kanske enda råd: bara gör det. Det är så lätt.

Min första på-egen-hand-resa planerade jag för ett antal år sedan. Jag hade några europeiska städer på min lista av ställen jag ville besöka, och en dag bestämde jag mig helt enkelt för att sluta leta någon som ville hänga med (sånt där blir ju så mycket svårare när alla blir vuxna och skaffar familj och så). Paris, Rom, Barcelona. Helt själv. Bokat och klart, fast sedan blev det inte riktigt så, eftersom en vän plötsligt ville haka på. Kul förstås, men det blev ju ingen ensamresa. Tanken som räknas ändå! När jag tagit det där första beslutet om att det faktiskt nog går finfint att resa själv var det sedan inga problem att planera fler resor. Sedan dess har det blivit New York, några turer till Spanien och nu Kreta (som jag hips vips spontanbokade igår). Visst kanske det kan kännas lite trist när man har häftiga upplevelser men inte delar dem med någon just där och då – fast nu finns ju instastory, så ingen kommer undan längre, hehe.

Efter ett turbulent halvår kände jag att jag behövde komma iväg. Bara få ta hand om mig själv, ligga på en strand, ligga vid en pool, kanske morgonjogga, läsa några böcker. Och efter bara några timmar här på Kreta känner jag att det var helt rätt beslut. Som att översköljas av återhämtning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s