Att hitta till stranden – en uppenbarelse

Det var längesen jag skrev om att springa. Alltså om ett helt vanligt löppass. Tänk, förut gjorde jag alltid det. I princip varje gång jag hade tränat skrev jag om det. Det gör jag väl på sätt och vis nu också, men i något kortare form och på instagram. Men vissa löprundor är ändå lite mer än andra, och kan faktiskt förtjäna ett helt blogginlägg.

Som ni säkert vet var jag ganska sen på bollen när det gäller detta med att börja springa. Det är ganska precis sex år sedan jag fann löpningen, så fatta hur många semestrar man har haft UTAN ATT VARA LÖPARE. Fatta hur många morgonjoggar på stranden man har missat. Sightseeinglöpningar i storstad. Men inte längre.

Idag var min första morgon på Kreta, och det fanns inget snack om att det var löpning som stod på agendan då. Tog mig ut lite senare än jag hade tänkt (men hallå, det är ju ändå semester), men vid 8.30 var jag out the door och på väg för att hitta stranden. Sprang såklart åt fel håll vid absolut första stället jag kunde springa åt fel håll (höger eller vänster, höger eller vänster – självklart väljer jag vänster när jag ska till höger, vad annars? Man är ju inte känd för att ha bra lokalsinne direkt.)

När jag till slut (okej, efter 1 km – så mycket mer dramatiskt än så var det inte) hittade till stranden var det som att få en uppenbarelse. Trots att det var varmt, blåste rejält, och fast jag sprang i sand (sand är tungt att springa på!) så var det den lättaste löpningen jag upplevt på länge, länge. På länge. Jag är så o-stressad och ångestfri just nu. Jag tror aldrig det har varit lika tydligt för mig som nu, vilken effekt på kropp och själ semester och avkoppling kan ha. Alltså på riktigt. Fattar det knappt. Och då kan man ju börja undra vad man gör med sitt liv när det är detta som ska krävas för att man ska börja återhämta sig…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s